Sous-vide is vanuit het Frans vertaald “onder vacuüm”. Sous-vide is dan ook niks anders dan vacuüm koken. Tijdens sous-vide koken verpak je etenswaren vacuüm in een speciale zak die je verwarmt in een waterbad. In dit speciale bad kun je allerlei ingrediënten, zoals vlees, vis, maar ook groenten op een constante temperatuur laten garen. Met een sous-vide bereiding kan je voedsel op een hele precieze wijze koken. Vanwege de lage temperatuur zullen producten niet snel doorgaren, verbranden, taai of droog worden, het is dus niet erg als het koken iets langer duurt. Je kunt tijdens het koken dus gerust met andere dingen aan de slag, zonder dat dit direct gevolgen heeft voor het resultaat van je gerecht. Zo kan het vlees nog even in de oven blijven als je de saus voor je gerecht nog niet klaar hebt, zonder dat het te gaar wordt.  En omdat de producten vacuüm verpakt zijn, blijft het vocht, de marinade, en de voedingsstoffen in de vacuümverpakking zitten. Wat is het resultaat? Het gemaakte eten wordt niet droog, omdat het vocht niet weg kan en de marinades en smaakstoffen in de verpakking zullen bewaard blijven waardoor jouw recepten de meest volle en perfecte smaak krijgen.